Yeni bir sayfa...


1948 doğumluyum. Oğlak burcuyum. Ziraat Mühendisiyim. 3 çocuk annesiyim. 1 torun anneannesiyim.

Rahmetli anneannem "kız dediğin öyle elim elim üstünde boş durmaz" derdi. Ben de hiç boş duramadım. Genç kızlığımdan itibaren sürekli yeni bir şeyler ürettim. Çocuklarımı büyütürken de hep ördüm. Onlara hep farklı bir şeyler giydirmek zevkimdi. Artık torunumu süslüyorum.

Her yıl eski köye yeni bir adet getiriyorum ve yakınlarıma değişik bir tarzda hediyeler üretiyorum. Hepsi çok beğeniyor. Birileri de üzerlerindekileri beğendiği zaman FAZO design'dan diyorlar :) FAZO Design adı da buradan geliyor.

Bebeklere, çocuklara, her yaştan çılgın büyüklere... çeşit çeşit el örgüsü pançolar, battaniyeler, kabanlar, şallar, hırkalar, şapkalar, boyunluklar yapıyorum. Rahmetli anneannemin ruhu şad olsun. Hiç ama hiç boş duramıyorum.

Bu yıl keçe yapımı ile ilgilenmeye başladım. Uzun süren uğraşlarımdan sonra olayı çözdüm. Üstüne bir baktım, bu şapkalardan özel siparişler alıyorum. Şık hanımlara, şımşık keçe şapkalar yapmaya başladım. Ürettiklerimin sadece beğenilmek ile kalmayıp, bir de satılabiliyor olması beni çok mutlu etti.

Ben torunum Mira'nın doğumundan sonra blog nedir öğrendim. Blog dünyası ile tanıştım. Kızımın torunum için tuttuğu günceyi (http://www.miracik.com/) keyifle takip etmeye başladım.

Kendim için ürettiklerimi unutmamak, bir arşiv oluşturmak ve ürünlerimden almak isteyen yeni kişiler ile tanışmak için benim de bir blog sayfam olsun istedim. Kızım ısrarlarıma dayanamadı. Bu sayfayı oluşturdu. Üstüne bir de bana blog nasıl yazılır öğretmeye çalışıyor.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

cok sevindim fazilet'ciğim,böyle bir sayfan olduğu için.Hayırlı olsun.Yakın takipcin olacağım.Öptüm seni.Semra.

serap özel dedi ki...

Fazilet teyzecim...tebrik ederim...allah bize de senin gibi süper anneanne olmayı nasip etsin inşallah..öperim

fazilet dedi ki...

Serapçığım bizler bu kadar olduysak sizler çok daha iyi olacaksınız.Buna inanıyorum çünkü her zaman çocuklarımın benden daha üstün olmasını düşledim,istedim.Sizin de çocuklarınız için aynı duyguları beslediğinizi,bunun uğraşında olduğunuzu biliyorum.Yolun hep açık olsun,sevgiyle gözlerinden öperim. Fazo teyzen

Primarima dedi ki...

Mirayı zevkle takıp edıyorduk sızıde öyle zevkle takıp edecegız demekkı:)hosgeldınız blog dunyasına...hayırlı ugurlu olsun efendım :)

Adsız dedi ki...

Faziletçiğim tebrikler.Valla aşmışsın sen kızım.Babaanne de olacağına ayrıca çok sevindim.Bundan sonra sana çocukların ve torunlarınla çok mutlu bir hayat diliyorum.Seni seviyorum arkadaşım.
bilge

KEO dedi ki...

harikasınız!yaptıklarınız çok güzel, bloğunuz da hayırlı olsun.Ayrıca dikkatimi çekti de Mira'cık size benziyor:))sevgiler

emel dedi ki...

Fazilet Hanım merhabalar.. Ben Emel Özbay. En son Istanbul'da yarışlarda karşılaşıp konuşmuştuk ve yaptıklarınızdan, blogunuzdan bahsetmiştiniz. İnanın ben bu kadarını beklemiyordum. Yaratıcılığınıza ve enerjinize hayran kaldım. Size çocuklarınız ve torunlarınızla birlikte nice sağlıklı yıllar diliyorum. Yüzünüzdeki gülümsemeniz hiiç bitmesin. Selam ve sevgiler.. Emel.